Ultimele Noutăți

CATALOG – Sisteme Control Utilaje – 2023

MĂSURĂTORI DE PRECIZIE

CATALOG
Sisteme Control Utilaje
- 2023 -

GREDERE | EXCAVATOARE | BULDOZERE | FINISOARE ASFALT

Sisteme de control al utilajelor

Topcon este un producător de vârf pentru instrumente de poziţionare şi de control, care stabilesc în mod invariabil standarde globale pentru măsurători de precizie pe şantiere. Topcon depune în mod continuu eforturi pentru a îmbunătăţi precizia, durabilitatea şi accesibilitatea dispozitivelor sale, oferind astfel utilizatorilor un control maxim al muncii.

Sistem de ghidare Topcon 3D GPS pentru Excavator Descriere Intro

Catalogul Topcon include o mare varietate de produse, de la instrumente optice şi lasere rotative pentru echipamentele de control a utilajului, la echipamente de poziţionare prin satelit. Produsele Topcon pot fi upgradate în funcţie de nevoile dumneavoastră.

Indiferent de tipul de utilaj utilizat, Topcon poate livra pentru instalare un sistem de control, care va creşte foarte mult eficienţa activităţii. Toate acestea, în scopul de a vă oferi soluţii modulare care îmbunătăţesc în mod semnificativ eficienţa, productivitatea, calitatea şi managementul lucrărilor de pe şantier.

Principalele avantaje ale sistemului de control pentru utilaje

 • Costuri mai mici - număr redus de echipamente şi mai puţine ore de lucru. Optimizarea consumurilor de materiale prin controlul automat de mare precizie şi reducerea sau chiar eliminarea lucrărilor de topografie şi a costurilor de proiectare.
 • Creşterea productivităţii - producţie aproape continuă. Performanţa este dublată, triplată sau chiar de patru ori mai mare, folosindu-se numai cantitatea strict necesară de materiale.
 • Îmbunătăţirea calităţii - veţi fi capabil să operaţi cu cea mai mare precizie posibilă. Parametrii, cum ar fi calitatea şi precizia sunt la fel de mari în toate domeniile de construcţie, iar riscurile de eroare umană şi de repetare a unei părţi din lucrare vor fi eliminate.
 • Managementul lucrărilor - selectaţi sistemul dorit iar noi vă garantăm costuri mai mici, creşterea eficienţei în lucru, cât şi a calităţii construcţiei. Cunoaşterea poziţiei utilajului dvs., planificarea lucrărilor de întreţinere a parcului, posibilitatea comunicării cu persoanele din şantier direct din birou şi monitorizarea performanţelor utilajului şi vizibilitate în timp real asupra stării construcţiei sunt unele din avantaje.
 • Sisteme de control pentru buldozere - toate sistemele Topcon de control pentru buldozere sunt parte a unui sistem modular care poate fi extins. Mai mult, toate sistemele de control folosite de Topcon 3D sunt echipate cu acelaşi software. Cu sistemele de control Topcon pentru buldozere se măreşte mult eficienţa, mai ales atunci când se are în vedere o mare suprafaţă de lucru - aceste sisteme reduc timpul lucrărilor de terasament. Buldozerul ocupă un loc important în procesul de construcţie când este nevoie de răspândirea unei cantităţi mari de material, de obicei la nivelul solului. În scopul de a automatiza buldozerul, Topcon oferă atât soluţii 1D, 2D cât şi 3D sau 3D MC². Aceste sisteme vor evita erorile de trasare şi veţi avea control asupra consumului de materiale, economisind astfel timp şi bani.
Sisteme de control automat al grederelor

Sisteme de control automat al grederelor

Grederele au rolul de nivelare a suprafeţelor de lucru, suprafeţe pregătite în prealabil de utilajele grele, cum ar fi buldozerele sau scraperele. Pentru automatizarea grederelor, Topcon oferă soluţii atât 2D, cât şi 3D. Cu ajutorul acestor sisteme puteţi efectua, cu cea mai mare precizie, lucrări de finisare şi pregătire a suprafeţelor pentru etapa finală.

Cu ajutorul sistemelor pentru gredere veţi creşte productivitatea pe şantier, putând elimina lucrările de înţăruşare şi de utilizare a sforilor pentru reperaj. Proiectele digitale 3D înlocuiesc ţăruşii şi delimitarea digitală, creând astfel un flux optim de date între greder şi alte utilaje.

Toate soluţiile Topcon de control al grederelor pot fi extinse cu uşurinţă, folosind acelaşi senzor de înclinaţie al lamei, cât şi alte elemente. Investiţia în sistemele de construcţii Topcon vă asigură o utilizare fără bătăi de cap ani întregi.

Tipuri de sisteme de control pentru gredere:

 • Sistem automat Topcon 2D
 • Sistem automat Topcon 3D GPS
 • Sistem automat Topcon 3D LPS controlat cu stație robotică
 • Sistem automat Topcon 3D mmGPS

Sisteme de ghidare pentru excavatoare

Tractorul cu şenile este un utilaj specific şantierelor folosit pentru excavaţii, demolarea clădirilor şi chiar pentru nivelarea precisă a suprafeţelor. Toate componentele în mişcare trebuie bine determinate iar acest lucru se face cu ajutorul senzorilor de mare precizie, care citesc înclinaţia elementelor. Aceşti senzori sunt montaţi în poziţii sigure de pe cupă, primul braţ, al doilea braţ şi şasiul excavatorului. Pentru automatizarea excavatoarelor, Topcon oferă atât soluţii 2D, cât şi 3D.

Cu ajutorul sistemelor Topcon pentru excavatoare, lucrările sunt executate mai rapid şi cu o precizie mai mare şi astfel se face economie de timp, de materiale şi de bani. Această afirmaţie este valabilă, în general, pentru construcţia de drumuri, lucrări de taluzare, săpături sub apă sau alte operaţii. Nu numai că ajută operatorul pentru a realiza mai uşor suprafeţele dorite, dar conduce şi la o planificare logistică mai corectă.

Toate sistemele Topcon de control al utilajelor oferă posibilitatea de a fi upgradate. Mai mult decât atât, toate sistemele Topcon 3D utilizează acelaşi soft. Excavatoarele, buldozerele, grederele, buldoexcavatoarele, maşinile de asfaltat şi chiar şi echipamentele folosite de topografi, toate folosesc aceeaşi interfaţă intuitivă.

Sisteme de ghidare pentru excavatoarer

Tipuri de sisteme de ghidare pentru excavatoare:

 • Sistem de ghidare Topcon 1D cu indicator laser pentru Excavator
 • Sistem de ghidare Topcon 3D GPS pentru Excavator
Sisteme de control automat al buldozerelor

Sisteme de control automat al buldozerelor

Buldozerul ocupă un loc important în procesul de construcţie când este nevoie de răspândirea unei cantităţi mari de material, de obicei la nivelul solului. În scopul de a automatiza buldozerul, Topcon oferă atât soluţii 1D, 2D, cât şi 3D. Aceste sisteme vor evita erorile de trasare şi veţi avea control asupra consumului de materiale, economisind astfel timp şi bani.

Cu sisteme de control Topcon pentru buldozere creşte mult eficienţa, mai ales atunci când se are în vedere "dimensiunea" suprefeţei de lucru - aceste sisteme reduc timpul lucrărilor de terasament.

Toate sistemele Topcon de control pentru buldozere sunt parte ale unui sistem modular care poate fi extins. Mai mult, toate sistemele de control folosite de Topcon 3D sunt echipate cu acelaşi software.

Tipuri de sisteme de control pentru buldozere:

 • Sistem automat Topcon 2D
 • Sistem automat Topcon 3D controlat cu stație robotică
 • Sistem automat Topcon 3D GPS
 • Sistem automat Topcon 3D-MC²
 • Sistem de ghidare Topcon 1D cu indicator laser

Sisteme de control pentru finisoare de asfalt

Etapa finală, de întindere a materialului cu utilajul de finisare este o etapă diferită faţă de cele arătate anterior. La această etapă materialul utilizat este scump şi ca urmare, şi erorile care pot apărea sunt costisitoare. De aceea, este important să aveţi un sistem adecvat pentru a lucra eficient. Prin montarea de senzori laser, beneficiaţi de o acurateţe mult mai mare pentru a realiza lucrări liniare, cum ar fi construcţia de piste pentru aeroporturi.

Sisteme de control pentru finisoare de asfalt

Tipuri de sisteme pentru finisoare de asfalt:

 • Sistem automat Topcon 2D
 • Sistem automat Topcon 3D LPS controlat cu stație robotică
 • Sistem automat Topcon 3D mmGPS
Vizitați-ne la biroul nostru și cereți informații de la un consultant specializat
sau
contactați-ne pe adresa de e-mail: office@tpi.com.ro sau la tel.: +40 368 429 112.